Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 25 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
9.0 van 3122 beoordelingen

Zijn gipsplaten een oplossing?

Wat zijn gipsplaten dan? 

Wil je graag je plafond verbouwen of is je plafond toe aan renovatie? Dan zijn gipsplaten één van de meeste bekendste en gebruikte manieren om je plafond te vervangen of te renoveren. Dit komt doordat gipsplaten ideaal zijn voor een makkelijke, snelle en nette afwerking van je plafond. Zo kan eenvoudig lelijke of verouderde plafonds worden weggewerkt. Zoals de naam al doet vermoeden zijn gipsplaten gemaakt van gips. De buitenkant van de gipsplaten zijn wit- grijskleurig en moeten met verf nog worden afgewerkt. Een gipsplaat brengt daarnaast ook diverse mogelijkheden met zich mee. 

Een spanplafond daarentegen is een duurzaam alternatief. Door een bijzonder ontwikkeld klemsysteem en de garantie op kleurbehoud, blijven Plameco spanplafonds voor zeker 30 jaar goed. Dat levert vele voordelen op. In deze pagina wordt beschreven wat de voor- en nadelen zijn van gipsplaten voor je plafond. Bovendien wordt toegelicht wat een spanplafond is en wat de mogelijkheden zijn van een spanplafond. 

 

Gipsplaten iets voor mij?

Kunnen gipsplaten mij helpen?

Gipsplaten voor je plafond kunnen divers worden ingezet. Aan de ene kant zijn gipsplaten geschikt om een scheidingswand te maken, aan de andere kant worden gipsplaten ingezet om je palfond te renoveren. Deze van gips gemaakte platen zijn een snelle en effectieve bouwtechniek. De meest gebruikte gipsplaten zijn gipskartonplaten. Deze gipsplaten zijn aan beide kanten voorzien van een laagje karton. Doordat gipsplaten makkelijk zijn te monteren tegen een oud of beschadigd plafond, krijgt je huis snel een nieuwe uitstraling.

Het inzetten van gipsplaten zorgt ervoor dat je het plafond niet hoeft te stucen. Echter is het wel van belang dat het plafond wordt geëgaliseerd. Dit wordt gedaan met kit of met gipsplaatvuller. Bovendien is het van belang dat gipsplaten geverfd worden.

Een nadeel van de gipsplaten is dat deze een sterk opzuigende kracht hebben. Het is waarschijnlijk dat je meermaals het plafond moet overdoen met verf. Daarnaast verliest verf de frisheid. Daardoor is het van belang dat het plafond eens in de 3 tot 5 jaar opnieuw geverfd worden.

Kunnen gipsplaten helpen met de renovatie van mijn huis? 

En spanplafonds dan?

Wat zijn spanplafonds dan?

Een spanplafond is een gespannen plafond dat onder het bestaande plafond geplaatst wordt. Voor het spannen van een Plameco plafond, wordt een uniek, gepatenteerd klemsysteem gebruikt dat rondom de muur of aan het bestaande plafond wordt bevestigd. In dit klemsysteem wordt van wand naar wand het plafond gespannen, dat gemaakt is van sterk, elastisch en hoogwaardig kunststof. De plafonds worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Het resultaat is een strak gespannen oppervlak onder het bestaande plafond. Het is een ideale oplossing om vlekken of stucwerk met scheuren weg te werken.

De hoge kwaliteit van een Plameco spanplafond maakt het de ideale oplossing voor iedere ruimte. Dit komt doordat Plameco plafonds naast warmte- en vochtbestendig, ook alg-, bacterie- en schimmelwerend zijn. Door onze hoge kwaliteit spanplafonds is een spanplafond van Plameco een duurzame oplossing voor je woning. Zo kunnen Plameco spanplafonds, zonder kleur verlies, 30 jaar mee gaan. Daarnaast worden spanplafonds meestal binnen 1 werkdag gemonteerd door onze ervaren monteurs.

Met een Plameco spanplafond kun jij je huis veranderen in een droomhuis. Dit komt doordat er veel mogelijkheden zijn. Zo is een spanplafond van Plameco beschikbaar in vele kleuren, met bijzondere verlichting en het is mogelijk om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Een spanplafond is geschikt voor iedere ruimte, zowel binnen als buiten.

Ben je benieuwd geworden? Laat jezelf dan inspireren door één van onze projecten of vraag vrijblijvend de gratis brochure aan. 

 

Gratis brochure aanvragen

Laat je inspireren door onze projecten

Woonkamer inspiratie

Maak van je woonkamer een woonoase.

Bekijk meer

Keuken inspiratie

Een plafond om van te smullen.

Bekijk meer

Slaapkamer inspiratie

Een plafond die je tot rust laat komen.

Bekijk meer

Badkamer inspiratie

Ontspannen naar het plafond staren.

Bekijk meer

Zolder inspiratie

Meer dan alleen een opslagplaats.

Bekijk meer

Kantoor inspiratie

Een plafond waar je energie van krijgt.

Bekijk meer

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure