Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met u op om
uw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een half uur tot een uur nodig.
Altijd een PLAMECO dealer in uw regio

Vind uw dichtstbijzijnde PLAMECO dealer op basis van uw postcode.

Vul hier uw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een PLAMECO dealer in uw regio

Er is op basis van uw postcode geen dealer gevonden. Kies uw dealer hieronder op de kaart.

Vind uw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 26 dealers.

Vind uw dichtstbijzijnde
8.9 van 1834 beoordelingen

Hoe ziet een modern plafond eruit?

Waar moet je op letten als je je woning gaat inrichten? De meeste mensen kijken vooral naar de muren, de vloer en het aankleden van de ruimte. Het plafond wordt wit, vaak strak in de verf en hooguit met een sierlijst langs de randen. Vandaag de dag hoeft een plafond echt niet meer alleen wit te zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

 

Verschillende uitingen van een modern plafond

Bij modern denken de meeste mensen waarschijnlijk aan een strak, en toch weer wit, plafond. Dat is inderdaad één van de mogelijkheden. Toch kun je met lijsten, hoogteverschillen en verlichting variaties aanbrengen op een modern plafond.

 

Speel met vlakken

Wanneer de basis strak is, kun je met lijsten of kleuren verschillende vlakken maken op het plafond. Met sierlijsten kun je het plafond wat 'breken' en speel je tegelijkertijd met hoogteverschillen. Door meerdere kleuren te gebruiken, kun je ook het gebruik van de ruimte markeren. Je kunt bijvoorbeeld het woongedeelte visueel afscheiden van de eetkamer of keuken. Of maak je bijvoorbeeld boven de eettafel een groot gekleurd vlak wat aansluit bij de meubels. 

Creëer hoogteverschillen

Bij een modern plafond is het ook mogelijk om hoogteverschillen te creëren. Door bepaalde gedeelte van het plafond te verlagen en daar ledverlichting aan te brengen, krijg je een mooi een modern effect. Dat kan door de randen van de ruimte te verlagen, maar ook door juist in het midden boven een salontafel of eettafel een groot vlak een paar centimeter te verlagen. 

Kijkend naar verlichting

Met verlichting kun je je moderne plafond nét dat stukje extra geven. In eerste instantie denk je waarschijnlijk aan ingebouwde spots. Dat is inderdaad strak en modern, maar er zijn meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld met ledverlichting en -strips die je langs de randen laat leggen om bepaalde hoeken te benadrukken. Hanglampen kunnen ook een moderne uitstraling hebben en een fijne sfeer creëren. 

 

Alles wegwerken in het moderne plafond

Hoe kunnen kabels, leidingen en gordijnroedes op een nette manier weggewerkt worden zonder de moderne uitstraling te verliezen? Tegenwoordig zijn koven ook in allerlei vormen en formaten te verkrijgen. Er is meer keuze dan klassiek en extra klassiek.