Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 25 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
8.9 van 2442 beoordelingen

Een kleine slaapkamer inrichten: ideeën en tips

In eerdere blogs gaven we al verschillende inspiratietips bij klein wonen. In deze blog gaan we dieper in op het inrichten van een kleine slaapkamer, want dit kan best een lastige klus zijn. Een goed en comfortabel bed dat voldoende ruimte biedt, is het allerbelangrijkste. Maar door een groot bed lijkt de kamer al snel vol. Wat zijn hier passende oplossingen voor? Met deze tips maak je van de kleinste slaapkamer een prachtige en rustige slaapplek.

 

Lichte kleuren op de muren en het plafond

Begin bij het inrichten van een kleine slaapkamer met kijken naar de kleuren van de muren en het plafond. De kleurkeuze maakt al een enorm verschil in hoe groot de slaapkamer zal aanvoelen.

 

Rustgevende kleuren in de slaapkamer

Houd de kleuren van de muren en het slaapkamerplafond licht. Het liefst wit, maar een zachte pastelkleur of heel licht zand kan ook prima. Zachtere kleuren maken het geheel minder saai. Wanden in een zachte kleur met een wit plafond tilt het geheel de hoogte in.

 

Eén donkere kleur op de muur

Wil je toch graag een wat sterkere kleur in de slaapkamer? Dat kan prima door één wand in een andere kleur te verven. Het liefst de muur achter het bed, tenzij dit de muur is die je als eerste ziet als je de slaapkamer binnenloopt. Een donkere kleur op de verste wand van de slaapkamer geeft het gevoel dat je wordt tegengehouden.

 

Geen onnodige meubels

Het weglaten van onnodige meubels lijkt logisch, maar veel mensen geven de slaapkamer nogal veel functies. Terwijl de nadruk in de slaapkamer ligt op comfortabel slapen, hebben de meeste mensen hier ook een kledingkast, een wasmand, een make-uptafel, televisie en twee nachtkastjes.

 

Kies een kleiner bed

Een bed heb je hoe dan ook nodig in de slaapkamer. Daar draait de hele ruimte immers om. Maar slaap je altijd alleen, kies dan niet voor een tweepersoonsbed. Een eenpersoonsbed, of een twijfelaar als je toch graag wat mee ruimte hebt, is ruim genoeg. Zo hou je al snel wat ruimte over in de slaapkamer.

 

Verplaats de kledingkast

Als er in een andere kamer ruimte is voor een kledingkast, plaats de kast dan in die ruimte. Je kunt je hier rustig aan- en uitkleden, ook als je partner nog slaapt. Een bijkomend voordeel is dat het niet snel rommelig wordt, doordat de kleding netjes geordend blijft in een andere ruimte. Mocht daar geen ruimte voor zijn, ga dan creatief om met ruimte voor een kledingkast. Dit kan door bijvoorbeeld een hele wand te benutten of juist gebruik te maken van ladekasten met een losse rail voor hangkleding. 

 

Alternatieven voor nachtkastjes

In plaats van twee nachtkastjes kun je ook plankjes ophangen. Meer dan je telefoon als wekker, een boek en een knijplampje hoeft er in principe niet op.

Met een verrijdbare tafel in u-vorm over je bed, creëer je een handige, ruimtebesparende tafel waar je bijvoorbeeld je tablet op kunt zetten als je graag nog iets kijkt in bed. 

 

Creatieve opslagruimte in de slaapkamer

Vergeet ook niet de ruimte onder je bed. Dit is de ideale opslagruimte voor winterkleding, extra kussens en dekbedden en schoenen! En de ruimte rond en boven de deur zijn handige plaatsen voor plankjes. Zo staan de spullen niemand in de weg. 

 

Aankleding van de slaapkamer

Houd in een kleine slaapkamer ook de aankleding licht en fris. Lichte dekbedhoezen met een zachte sprei in een natuurlijke kleur, zoals zand of grijs. Een gekleurd kleed onder het bed trekt het ook naar beneden en een wit of lichtgekleurd plafond doet de ruimte weer hoger lijken. Doe vooral het gordijn open om meer licht in de slaapkamer toe te laten. 

Tien sierkussens op het bed zijn in een kleine slaapkamer niet handig, omdat de kamer er erg vol door lijkt. Slim gebruik van spiegels, bijvoorbeeld verticaal op de deuren van de kledingkast of horizontaal boven de ladekasten doen een kleine slaapkamer juist weer groter lijken. 

 

Verlichting in de slaapkamer

Lampen en vooral lampenkappen kunnen onnodig veel ruimte opnemen in een kleine slaapkamer. Toch is goed licht tijdens het aankleden en lezen juist heel belangrijk.

 

Rustgevende verlichting

Met zachte verlichting creëer je een rustige sfeer waar je heerlijk bij kunt ontspannen voordat je gaat slapen óf als je net wakker wordt. Een goede oplossing voor de juiste verlichting in de slaapkamer biedt het Plameco plafond. Het witte of lichte plafond kan worden voorzien van spots. 

 

Verlichting in het slaapkamerplafond

Plameco biedt vele verschillende soorten geïntegreerde verlichting. Met spots boven je bed, je kledingkast en spiegel, kun je de benodigde plekken voorzien van goede verlichting. Met een dimmer zet je de verlichting op een sfeervolle stand wanneer fel licht niet nodig is. Met een knijplampje aan het plankje naast het bed. En je bent klaar.

Plameco heeft talloze leuke ideeën voor het plafond in de slaapkamer. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een Plameco plafond in de slaapkamer? Neem dan contact met ons op! 

COVID-19 UPDATE: Vanwege de coronamaatregelen werken we met reserveringen in onze showrooms. Wil jij in alle rust de showroom kunnen zien of wil je een afspraak bij jou thuis? Maak dan snel een afspraak met een Plameco dealer bij jou in de buurt.