Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 25 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
8.9 van 2360 beoordelingen

5 tips voor inspiratie bij klein wonen

Een kleine woning heeft dan wel zijn beperkingen voor het aantal spullen dat je er kwijt kunt, maar het hoeft zeker geen saaie ruimte te zijn. Wellicht wil je de huurwoning van je studerende kind helpen inrichten, heb je een appartement voor gasten of je ouders óf ga je zelf kleiner wonen. Met deze inspirerende tips voor klein wonen maak je van een kleinere ruimte een prachtig functioneel paleisje. 

Tip 1: Plaats weinig, maar functionele meubels

Voor een kleine ruimte is het verleidelijk om alle meubels in het klein te kopen: een kleine bank, kleine stoel, kleine kasten. Echter is het juist verstandiger om minder meubelstukken te plaatsen van gewone grootte. 

Een goede bank met opbergruimte onder de zitting die ook nog gebruikt kan worden als extra bed, een grote kast aan een wand waar een tafelblad uitgeschoven kan worden zijn meubels die ideaal zijn als je klein woont! Met de juiste multifunctionele meubels oogt je woning niet rommelig en maak je optimaal gebruik van de ruimte. 

 

Tip 2: Richt de woning alleen in op het aantal bewoners

Bedenk, ook bij het kopen van multifunctionele meubels, goed na voor hoeveel personen je de woning aan het inrichten bent. Is een tafel met vier stoelen echt nodig? Is een driezitsbank plus een fauteuil nuttig wanneer er maar twee bewoners zijn? Richt een kleine woning niet in op eventuele gasten, maar alleen op de mensen die daadwerkelijk gebruik maken van de ruimte.

In een woning maken de bewoners meestal gebruik van drie belangrijke plekken: de bank, het bed en de werk-/eetplek. Zorg dat deze drie belangrijkste plekken van goede kwaliteit zijn en de rest van de inrichting is bijzaak. Bij de meeste meubelzaken kun je inspiratie opdoen voor meubels die geschikt zijn voor kleine woningen. 

 

Tip 3: Maak gebruik van lichtere kleuren

Voordat je alle spullen in je nieuwe woning plaatst, is het verstandig om eerst de muren te voorzien van een likje verf. De hele woning knapt ervan op en ondanks het zware werk, ziet de ruimte er meteen beter uit.

Bij een kleine woning is het verstandig om de muren en het plafond van lichte kleuren te voorzien, het liefst wit of een andere zachte kleur. Is het plafond lelijk, is er bijvoorbeeld oude waterschade of zijn er nicotinevlekken? Overweeg dan door Plameco een spanplafond te laten plaatsen. Dit kan zelfs nadat de meubels al geplaatst zijn! Daarnaast bieden Plameco plafonds de optie om een ruimte optisch groter te doen lijken. 

Klein wonen tips

 

Tip 4: Gebruik de hoogte van het plafond optimaal

Vooral in kleine woningen is het verstandig om volledig gebruik te maken van de beschikbare wandruimte. Met de juiste kasten, planken en andere opbergmogelijkheden kun je, zelfs met een schuin dak, compleet de hoogte in, tot aan het plafond. 

Bij het verhuizen van alle spullen kun je al onderscheid maken tussen zaken die je vaak gebruikt en minder vaak gebruikt. Zo kun je borden, glazen en bijvoorbeeld bepaalde kleding op ooghoogte opbergen. En spullen die je niet vaak gebruikt, op een plek plaatsen die lastiger te bereiken is. 

 

Tip 5: Laat plafondverlichting installeren

Goede verlichting is een belangrijke factor voor de sfeer en functionaliteit van een woning, die soms over het hoofd wordt gezien. Zo is het in een kleine woning verstandig om over te gaan op plafondverlichting, zodat er geen tal van lampen onnodig ruimte innemen. 

Bij Plameco helpen we je graag met inspiratie bij klein wonen. Met onze spanplafonds met geïntegreerde verlichting nemen we graag een hoop zorg uit handen. Een strak, net plafond wordt vaak in één dag geplaatst en is volledig aan je wensen aan te passen.